Yu, Melak Tangkal Kawung anu Loba Mangpaatna

Tangkal kawung hasil budidaya, lain pelak careuh. (Foto: KordaNews)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Urang Sunda mah geus pasti moal bireuk deui kana tangkal kawung téh. Salasahiji tangkal anu kawilang loba guna jeung mangpaatna.

Baca Juga:

Bantu Ketahanan Pangan, Seorang Anggota Polisi Di Purwakarta Lakukan Ini

Jalin Tali Silaturahmi, Bupati Sergai Buka Lomba Mancing Lele



Tangkal kawung bisa jadi di mana baé, dina tanah anu kumaha baé. Ngan nya éta, jadina teu jeung aturan.

Umumna tangkal kawung di urang, tangkal anu jadi sorangan, teu dipelak. Sok disebut tangkal pelak careuh, sabab jadina tina siki kawung (caruluk) anu ngaliwatan beuteung careuh.

Caruluk dihakan ku careuh, tuluy dipodolkeun bari sikina mah angger tingguruntul, bareng jeung podol careuh. Di mana baé clona, tah di dinya jadina tangkal kawung téh.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Tangkal Kawung Budidaya Gula Beureum Cangkaleng Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Ikan Cupang Dari Purwakarta Tembus Pasar Internasional

Tips Peliharaan Iguana Ala Pecinta Reptil Purwakarta

Melirik Budidaya Iguana yang Menjanjikan di Purwakarta

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi