bjb
itcbet

Hayam Pelung, Hayam Asli Indonésia ti Cianjur

Hayam pelung keur kongkorongok. (Foto: bebeja.com)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Cianjur teu wungkul kamashur ku béas jeung taucona, tapi ogé ku hayam pelungna deuih. Disebut-sebut hayam asli Indonésia anu asalna ti Cianjur.

Baca Juga:

Kekeringan, Muntaber dan Penyakit Kulit Mulai Serang Warga

Jalur Pendakian Gunung Gede-Pangrango Ditutup Sementara, Catat Tanggalnya!



Hayam pelung miboga ciri mandiri, nya éta sora kongkorongokna anu ngalanglaung manjang. Malah aya nu boga céngkok sagala, nepi ka opat warna sora.

Éta anu ngalantarankeun hayam pelung kakoncara téh. Loba anu nineung kana sorana. Hayam pelung anu dianggap hadé, hargana kawilang mahal. Malah aya nu nepi ka puluhan juta pérak, mun kungsi jadi juara kontés mah.
Halaman selanjutnya
Tags : Hayam Pelung Kecamatan Warungkondang Kabupaten Cianjur Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Jelang Idul Adha, Dislutkanak Cianjur Periksa Hewan Kurban

Lakukan Penipuan, Dosen UNPI Terancam Diberhentikan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi