bjb
itcbet

Gunung Papandayan: Loba nu Kapincut ku Kawahna

Tegal Alun di Gunung Papandayan anu pinuh ku kembang edelwis (Foto: gomuslim)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Garut téh wewengkon anu dikepung ku gunung. Di dinya aya sawatara gunung anu kawilang gedé, di antarana baé Gunung Papandayan, Gunung Cikuray, Gunung Guntur, Gunung Kendang, Gunung Talagabodas, jeung Gunung Karacak.

Baca Juga:

Jadi Buronan Kasus Penganiayaan, Anggota Geng Motor Diringkus Polisi

Terdampak Kekeringan, Lahan Pertanian di Garut Mulai Dilanda Kekeringan



Tah, ayeuna mah urang nyaritakeun heula Gunung Papandayan. Salasahiji gunung anu jadi déstinasi wisata di Kabupatén Garut.

Gunung Papandayan téh perenahna di pakidulan Garut. Anggangna ti Kota Garut téh kurang leuwih 28 kilométer. Luhur gunungna kacatet 2.665 méter di luhureun beungeut cai laut.
Halaman selanjutnya
Tags : Gunung Papandayan Kabupaten Garut Kawah Destinasi Wisata Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Penyebar Paham Sensen Presiden Indonesia Tidak Gila

Dua Kecelakaan Beruntun Terjadi di Garut Dalam Sehari

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi