Kadaharan anu Kawentar ti Tatar Bandung

Kupat tahu Padalarang (Foto: Net)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Henteu salah di urang aya babasan “ciri sabumi cara sadésa” téh, anu ngandung harti unggal daérah miboga ciri mandiri. Kaasup dina kadaharanana éta téh.

Baca Juga:

Wali Kota Bandung: Tren Meningkat, PSBB Suatu Kebutuhan

Kepala Daerah Bandung Raya Ajukan PSBB



Tong wara jauh-jauh, di Tatar Bandung baé ogé loba kadaharan anu geus kawentar téh. Geura urang tataan di antarana baé.

Di Bandung anu kawéntar téh peuyeum Bandung jeung oncom Bandung. Ari anu sok nyieunan peuyeum di Bandung téh urang Cimenyan. Saenyana mah Cimenyan kabawah ka Kabupatén Bandung, ngan leuwih deukeut ka puseur dayeuh Kota Bandung.

Cimenyan perenahna di kaléreun Padasuka, henteu jauh ti Saung Angklung Mang Udjo. Malah aya di ruas jalan anu sarua.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Kadaharan Sunda Tatar Bandung Bandung Raya Peuyeum Bandung Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Ngaran Kadaharan Kecap Wancahan dina Basa Sunda

Emil: Terowongan Nanjung Efektif Atasi Banjir Bandung Raya

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi