bjb
itcbet

Kadaharan anu Kawentar ti Tatar Bandung

Kupat tahu Padalarang (Foto: Net)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Henteu salah di urang aya babasan “ciri sabumi cara sadésa” téh, anu ngandung harti unggal daérah miboga ciri mandiri. Kaasup dina kadaharanana éta téh.

Baca Juga:

Ngaran Kadaharan Kecap Wancahan dina Basa Sunda

Emil: Terowongan Nanjung Efektif Atasi Banjir Bandung Raya



Tong wara jauh-jauh, di Tatar Bandung baé ogé loba kadaharan anu geus kawentar téh. Geura urang tataan di antarana baé.

Di Bandung anu kawéntar téh peuyeum Bandung jeung oncom Bandung. Ari anu sok nyieunan peuyeum di Bandung téh urang Cimenyan. Saenyana mah Cimenyan kabawah ka Kabupatén Bandung, ngan leuwih deukeut ka puseur dayeuh Kota Bandung.
Halaman selanjutnya
Tags : Kadaharan Sunda Tatar Bandung Bandung Raya Peuyeum Bandung Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

BMKG Prakirakan Cuaca Bandung 10 Oktober

IMIKI Bandung Raya Ingatkan Pentingnya Menjaga Persatuan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi