aqua

Istilah Kaagamaan nu Asalna tina Basa Sangsekerta

Loba istilah kaagaamaan dina basa Sunda anu asalna tina basa Sangsekerta. pangaruh ti India.

Santri di Tasikmlaya miluan lomba ngaliwet dina Hari Santri (Foto: Jabarnews)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Lolobana urang Sunda ngagem agama Islam, basa anu dipaké dina kitab sucina nya éta Alqur’an, basa Arab.

Baca Juga:

Palasipah Suten: Di Dunya Mah Euweuh nu Jago

Sajarah jeung Mangpaat Asinan Bogor



Sanajan kitu, aya sawatara istilah kaagamaan dina basa Sunda anu kiwari masih kénéh dipaké, hirup tur produktif, anu asalna tina basa Sangsekerta. Bisa jadi lantaran saméméhna urang Sunda loba anu ngagem agama Hindu jeung Buda, anu dalit jeung basa Sangsekerta.

Istilah “agama” baé asalna tina basa Sangsekerta (agama) anu ngandung harti ‘nepikeun ajaran Pangéran’.

Kecap “agama” diwangun tina akar kecap “gam” = indit, maké awalan a-, “agam” hartina henteu indit, datang, nepi; “agam + a” = “agama”, nepikeun; dina palasipah Hindu agama mangrupa pangaweruh anu ditepikeun ka urang.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Istilah Kagamaan Pangaruh Hindu Buda India Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Bénjang, Seni Gulat Tradisional ti Ujungberung Bandung

Gedong Merdéka, Asalna Tempat Hiburan Gegedén Walanda

Seorang Pria Tewas Diserang Ayam Jantan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi