aqua

Logo Kabupatén/Kota di Jabar Loba anu Taméngna Teu Nyunda

Logo Pemerintah Provinsi Jawa Barat di Gedong Sate (Foto: Info Jabar)

Umumna logo kabupatén atawa kota di Jabar téh diwengku ku taméng (perisai). Tapi taméngna, wangun taméng Éropah, lain taméng Sunda.

Pék, geura bandingkeun jeung logo nagara-nagara di Éropah. Mun ngagunakeun taméng, pasti taméng segi lima saperti anu sok dipaké ku tentara Romawi atawa tentara Kristen dina Perang Salib.

Baca Juga:

Kampung Opak jeung Kolontong di Kabupatén Bandung

Mangpaat Lalab anu Kapopohokeun



Bisa jadi éta téh lantaran nurutan logo kota anu dijieun ku urang Walanda baheula. Taméng wangun segi lima katut rupaning variasina. Sabab teu ngabibisani, anu baheula mimiti nyieun logo kota di urang téh, nya urang Walanda.

Kabiasaan di urang, kaasup gegedénna resep tuturut munding, bari sakapeung tara maluruh heula akar sajarahna.

Ari wangun taméng Sunda ceuk ahli sajarah Sunda, Saléh Danasasmita, aya tilu rupa, nya éta buleud, lonyod, jeung pasagi; bahanna aya anu tina logam (beusi), kai, jeung hoé.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Propinsi Jawa Barat Logo Kabupaten dan Kota Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kasenian Sunda Nungtut Laleungitan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi