aqua

Ngaran-ngaran Kurawa anu Saratus

Duryudana alias Suyudana, Kurawa anu cikal. (Foto: Itl.net)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Loba anu nyaho tina carita wayang, yén Kurawa téh aya saratus. Tapi carang anu nyaho ngaran-ngaran kabéhanana. Dina nyahona ogé can karuhan apal kabéh, aya saratus ngaran téa atuh.

Baca Juga:

Sawo Walanda Majang di Sapanjang Jalan Cipatat

Jaat Lalab anu Luhur Ajén Gizina



Anu mindeng kacaturkeun dina lalakon wayang di urang ngan sababaraha urang baé, di antarana: Duryudana anu sok disebut ogé Suyudana. Manéhna anu ngarajaan di Astina nyuluran bapana, Déstarata.

Aya Dursasana, anu dina pawayangan di urang mah diwujudkeun buta leutik. Kaasup sakti, di antarana lantaran boga ajian “belut putih”.

Aya deui Citrayuda, Citraksa, Adityaketu, jeung Kartamarma. Malah Citrayuda mah sok jadi layan pawongan, pangpangna mah anak Semar: Cépot, Dawala, jeung Garéng.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Ngaran Kurawa Tokoh Wayang Nagara Astina Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Usum Panén di Priangan Baheula

Babaritan di Pangandaran, Karawang, jeung Kuningan

Asal-usul jeung Papasingan Lalakon Carita Wayang

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi