bjb

Srikandi Titisan Déwi Amba, Aslina Awéwé nu Jadi Lalaki

Srikandi mentangkeun panah. (Foto: Pinterest)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Dina carita wayang di urang, geus moal aya nu bireuk deui ka tokoh Srikandi mah. Disebut-sebut awéwé anu sakti sarta jago manah, malah jadi pamanggul kaamanan di Madukara, nagara bagian Amarta cangkingan Arjuna.

Baca Juga:

Karakter Wayang (2): Anu Kurang Tata Kurang Wiwaha

Karakter Wayang (1): Anu Haradé Haté



Srikandi disebut-sebut jadi pamajikan Arjuna, hirup kumbu di Madukara babarengan jeung pamajikan Arjuna séjénna nya éta Dewi Subadra jeung Déwi Ulupi. Ngan teu kacatur boga anak.

Kuatna pangaruh carita wayang di urang, upama aya awéwé anu gedé wawanén sarta bajoang pikeun ngabéla nagara jeung bangsa sok dipapandékeun ka Srikandi.
Halaman selanjutnya
Tags : Carita Wayang Srikandi Arjuna Resi Bisma Mahabarata Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Ajian jeung Pakarang Wayang dina Padalangan di Pasundan (1)

Ngaran Tempat dina Pawayangan nu Asalna ti India

Pawongan alias Panakawan anu Euweuh dina Babonna

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi