Srikandi Titisan Déwi Amba, Aslina Awéwé nu Jadi Lalaki

Srikandi mentangkeun panah. (Foto: Pinterest)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Dina carita wayang di urang, geus moal aya nu bireuk deui ka tokoh Srikandi mah. Disebut-sebut awéwé anu sakti sarta jago manah, malah jadi pamanggul kaamanan di Madukara, nagara bagian Amarta cangkingan Arjuna.

Baca Juga:

Sejumlah Karangan Bunga Hiasi Mapolrestabes Bandung, Ini Sebabnya

Karakter Wayang (2): Anu Kurang Tata Kurang Wiwaha



Srikandi disebut-sebut jadi pamajikan Arjuna, hirup kumbu di Madukara babarengan jeung pamajikan Arjuna séjénna nya éta Dewi Subadra jeung Déwi Ulupi. Ngan teu kacatur boga anak.

Kuatna pangaruh carita wayang di urang, upama aya awéwé anu gedé wawanén sarta bajoang pikeun ngabéla nagara jeung bangsa sok dipapandékeun ka Srikandi.

Tong jauh-jauh, ka Ibu Susi Pudjiastuti, upamana, basa keur jeneng Menteri KKP, loba anu nyebut “Srikandi Indonésia” pédah natrat kawanina enggoning ngajaga laut di urang. Kitu deui ka Susi Susanti basa meunang medali emas badminton putri di Olimpiade 1992.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6
Tags : Carita Wayang Srikandi Arjuna Resi Bisma Mahabarata Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Karakter Wayang (1): Anu Haradé Haté

Ajian jeung Pakarang Wayang dina Padalangan di Pasundan (1)

Ngaran Tempat dina Pawayangan nu Asalna ti India

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi