aqua

Tradisi Papajar di Cianjur jeung Padalarang

Kiwari tradisi papajar geus jadi paket wisata.

Tradisi papajar di Cianjur (Foto: Budaya Jawa)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Di Cianjur mah upama nyanghareupan bulan Puasa téh sok aya nu disebut papajar. Ceuk sakaol, asalna tina kecap "mapag pajar". Nya éta mapag poé dimimitianana puasa pikeun umat Islam.

Baca Juga:

Kekeringan, Muntaber dan Penyakit Kulit Mulai Serang Warga

Jalur Pendakian Gunung Gede-Pangrango Ditutup Sementara, Catat Tanggalnya!



Sajarahna baheula, papajar téh biasa dilakukeun ku para ulama di sakuliah Cianjur. Sakabéh ulama anu aya di Cianjur, dina ahir bulan Saban daratang ka Masjid Agung Cianjur.

Maksudna mah taya lian ti pikeun nganyahokeun iraha ngamimitianana puasa. Éta informasi awal puasa téh baris ditepikeun ka umat Islam anu aya di wewengkonna.

Para ulama kudu mondok moék di Masjid Agung, bari ngadagoan béwara ti Imam Kaum. Saré jeung dahar bareng di dinya. Éta anu disebut mapag fajar téh, anu terus robah jadi papajar.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Tradisi Papajar Kabupaten Cianjur Padalarang Kabupaten Bandung Barat Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Jelang Idul Adha, Dislutkanak Cianjur Periksa Hewan Kurban

Lakukan Penipuan, Dosen UNPI Terancam Diberhentikan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi