bjb

Ngahiras, Tradisi Gotong Royong Urang Subang

Istirahat ngahiras ngaruag imah di Gardu, Pagaden Subang, bada Lebaran taun kamari. (Foto: Mang Yono)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Ngahiras téh sacara harpiah mah ngandung harti “ngajak atawa nitah gawé”. Tapi di Subang mah ngahiras téh geus jadi tradisi, bari teu kudu diajak deuih. Éstu kahayangna sorangan baé.

Baca Juga:

Wakil Bupati Subang: YouTube, Media Strategis Promosi Program Daerah

Batalyon Armed 9 Pasopati Kostrad Ajak Masyarakat Gotong Royong Bersihkan Lingkungan



Di kalangan masarakat padésaan di Kabupatén Subang, tradisi ngahiras téh masih kénéh aya. Upamana baé dina tani, hajat, atawa ngadegkeun imah.

Dina tani kayaning ngahiras macul, ngahiras tandur, jeung ngahiras panén. Kitu deui mun aya nu hajat, boh nyunatan atawa ngawinkeun. Salian ti éta, mun aya nu rék ngadegkeun, ngaruag, atawa ngarakrak imah jeung wangunan deuih, sok aya anu ngahiras téh.
Halaman selanjutnya
Tags : Ngahiras Gotong Royong Kabupaten Subang Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

TPS 31 di Subang Lakukan Pemungutan Sura Lanjutan

Jalan Provinsi di Subang Banyak Berlubang

Dua Desa di Subang Dilanda Banjir

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi