bjb

Omongan nu Ngawuluku ka Munding

Ngawuluku di Priangan ku munding sapasang. (Foto: Antara)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Aya paribasa “miindung ka waktu, mibapa ka jaman” anu nuduhkeun yén kahirupan teu salawasna angger. Kudu baé aya robahna, saluyu jeung kaayaan jaman. Kaasup dina ngagarap sawah (magawé) éta téh.

Baca Juga:

Sawo Walanda Majang di Sapanjang Jalan Cipatat

Jaat Lalab anu Luhur Ajén Gizina



Baheula mah ngawuluku atawa ngagaru téh sok ditarik ku munding. Mun teu kitu ditarik ku sapi.

Umumna di Priangan mah sok ngagunakeun munding baé. Aya anu hiji, aya nu sapasang mundingna téh.
Halaman selanjutnya
Tags : Omongan nu Ngawuluku Munding Sapasang Ngolah Sawah Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Usum Panén di Priangan Baheula

Babaritan di Pangandaran, Karawang, jeung Kuningan

Asal-usul jeung Papasingan Lalakon Carita Wayang

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi