aqua

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (1)

Pasir Angsana di Cikalong Wetan (KBB) kiwari geus jadi tempat wisata (Foto: Java Holidays)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Kolot urang baheula mah mun méré ngaran tempat téh sok dicokot anu jadi cirina di éta tempat.

Baca Juga:

Kampung Opak jeung Kolontong di Kabupatén Bandung

Mangpaat Lalab anu Kapopohokeun



Upamana baé anu jadi cirina téh tatangkalan: Mun tangkal bungur disebut Cibungur, mun aya tangkal campaka disebut Campaka.

Mun di hiji pasir aya atawa loba tangkal muncang disebut Pasir Muncang. Mun éta muncang téh jadina lebah parakan, disebut Parakan Muncang. Di walungan aya kapundung gedé, disebut Walungan Cikapundung.

Di Tatar Sunda mah kaitung loba ngaran patempatan anu nyokot tina ngaran tatangkalan téh, boh anu sok aya di leuweung, boh tangkal anu sok diala buahna di pilemburan.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Toponimi Jawa Barat Ngaran Tempat tina Tatangkalan Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kasenian Sunda Nungtut Laleungitan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi