bjb

Toponomi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (2)

Dangdeur di Ramcaekek, Kab. Bandung. (Foto: Atep Nadir)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Toponimi téh élmu basa anu maluruh asal-usul ngaran tempat. Di nagara maju mah, kaasup di Amérika Serikat, toponimi téh enya-enya ditalungtikna. Sabab dianggap bagian tina sajarah nagara jeung bangsana.

Baca Juga:

Kampung Opak jeung Kolontong di Kabupatén Bandung

Mangpaat Lalab anu Kapopohokeun



Tina nalungtik toponimi, lain asal-usulna baé anu kanyahoan téh, tapi ogé poténsi daérahna. Sabab ngaran tempat teu bisa dileupaskeun tina kaayaan alam, kahirupan sosial masarakatna, katut ajén-inajén anu aya di dinya.

Tong jauh-jauh di urang wé. Di tempat anu ngaranna Pasir Muncang, baheulana loba tangkal muncang anu galedé jeung leubeut. Hartina, tanah di dinya alus lamun dijadikeun tempat budidaya tangkal muncang.
Halaman selanjutnya
Tags : Toponimi Jawa Barat Ngaran Tempat tina Tatangkalan Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kasenian Sunda Nungtut Laleungitan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi