aqua

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (4)

Basisir Kalapagenep di pakidulan Tasikmalaya (Foto: Adud Alwadud)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Ngaran tempat anu maké “kadu” kaitung loba di Jawa Barat. Méh di unggal wewengkon aya. Hartina bisa jadi di mana baé, ngan tangtu wé anu miboga ciri-ciri nu sarua, boh tanahna boh hawana. Alus mun ditalungtik téh.

Baca Juga:

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (9)

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (8)



Upamana baé di wewengkon Wanayasa jeung Kiarapedes (Purwakarta) anu umumna hawana tiis, lantaran aya di tutugan Gunung Burangrang, aya Cikadu jeung Kadubandeng di beulah kalér, anu tempatna leuwih handap. Hawana ogé henteu tiris-tiris teuing upama dibandingkeu jeung Sumurugul atawa Cileungsing (di kidul).

Di sapanjang jalan Rancadarah ogé mun usum kadu mah, sok loba anu dagang kadu. Lolobana kadu ti wewengkon Gurudug jeung Taringgul. Tapi ayeuna mah geus aya anu nyiliwuri mawa kadu ti daérah séjén.

Tangkal kalapa deuih anu aya di mana-mana téh. Sumebar di unggal wewengkon di Jawa Barat.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6
Tags : Topinimi Jawa Barat Ngaran Tempat tina Tatangkalan Kebon Kalapa Cikadu Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (7)

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (6)

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (5)

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi