bjb
itcbet

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (5)

Kokojayan di Cidomas, tempat wisata di Kiarapedes Purwakarta (Foto: Gianti)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Loba nu nyebutkeun. yén ngaran tempat di Tatar Sunda mah sok dipiheulan ku “ci-“, anu ngandung harti “cai”. Tandaning urang Sunda mah teu bisa jauh tina “cai”.

Baca Juga:

Tanpa Petugas Pemadam Kebakaran Warga Padamkan Api yang Lalap Sebuah Ruko

Pengukuran Mutu Pelajaran Bisa Dilihat Melalui OSN



Henteu salah éta anggapan téh. Tapi ngaran tempat anu dimimitian ku kecap anu ngandung harti cai, lain di Sunda baé, di daérah séjén ogé lona.

Upamana baé di Jawa kecap “banyu”, hartina sarua jeung “cai”. Aya Banyuwangi, mun disundakeun sarua jeung Ciwangi. Terus Banyumas (Ciomas), Banyuurip (Cikahuripan), Banyu Biru (Cibiru), jsb.
Halaman selanjutnya
Tags : Toponimi Jawa Barat Ngaran Tempat tina Tatangkalan Kabupaten Purwakarta Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Sudah 44 Tahun Tidak Terjadi Kasus Rabies di Purwakarta

Parkir Sembarangan di Purwakarta Akan Disanksi

DPPKB Purwakarta: Tingkatkan SDM Mulai Dari Keluarga

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi