JMN Channel


Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (5)

Kokojayan di Cidomas, tempat wisata di Kiarapedes Purwakarta (Foto: Gianti)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Loba nu nyebutkeun. yén ngaran tempat di Tatar Sunda mah sok dipiheulan ku “ci-“, anu ngandung harti “cai”. Tandaning urang Sunda mah teu bisa jauh tina “cai”.

Baca Juga:

Pertumbuhan Kredit Komersial Bank Bjb Naik 18,8% Di Triwulan II 2021

Tiga Manfaat Kecipir Bagi Kesehatan, Bisa Perkuat Kekebalan Tubuh



Henteu salah éta anggapan téh. Tapi ngaran tempat anu dimimitian ku kecap anu ngandung harti cai, lain di Sunda baé, di daérah séjén ogé lona.

Upamana baé di Jawa kecap “banyu”, hartina sarua jeung “cai”. Aya Banyuwangi, mun disundakeun sarua jeung Ciwangi. Terus Banyumas (Ciomas), Banyuurip (Cikahuripan), Banyu Biru (Cibiru), jsb.

Di Sumatera disebutna “aek”, “air”, atawa “way”. Aek Itam di Jambi sarua jeung Cihideung di urang, teu béda ti Ayer Hitam di Malayasia. Cibodas di urang disebut Air Putih di Sumatera Utara, Way Seputih di Lampung.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Toponimi Jawa Barat Ngaran Tempat tina Tatangkalan Kabupaten Purwakarta Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

JMN Channel

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

tag populer

unduh aplikasi