aqua

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (6)

Curug Cilame di Bogor (Foto: Bogor In)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Kiwari aya dua kabupatén nu kawilang anyar di Jawa Barat, nya éta Kabupatén Bandung Barat jeung Kabupatén Pangandaran.

Baca Juga:

Bima Arya Mulai Incar Wilayah Untuk Perluasan Kota Bogor

BPS Jabar: Angka Kemiskinan Jabar Turun Lagi



Urang pedar ngeunaan ngaranna baé, saluyu jeung bahasan urang ayeuna nya éta toponimi.

Kabupatén Bandung Barat téh pamekaran ti Kabupatén Bandung. Lamun seug hiji mangsa Kabupatén Bandung Barat dimekarkeun deui, lantaran lega kénéh tur padumukna gegek, matak riweuh mun ngagunakeun pola méré ngaran tempat saperti kitu.

Engké téh meureun aya Kabupatén Bandung Barat Selatan, Kab. Bandung Barat Utara, Kab. Bandung Barat Timur, atawa Kab. Bandung Barat Barat. Salian ti panjang teuing téh, teu ngeunaheun wé kadéngéna.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6
Tags : Toponimi Jawa Barat Ngaran Tempat tina Tatangkalan Kabupaten Bogor Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat. Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Sinkronisasi Penataan Ruang di Wilayah Bogor Harus Sinergis

Virus Chikunguya Meneror Warga Bogor

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi