bjb

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (7)

Situs Purbakala Cipari di Kuningan (Foto: Triptrus)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Tangkal picung jeung muncang téh kaasup tangkal anu hadé pikeun “penghijauan”. Bisa nadah jeung nahan cai hujan anu kawilang loba. Komo tangkal picung mah.

Baca Juga:

Sawo Walanda Majang di Sapanjang Jalan Cipatat

Jaat Lalab anu Luhur Ajén Gizina



Picung sok disebut ogé kelewek, ceuk urang Batawi mah pucung, ari basa Indonésiana kepayang. Jadi paribasa “mabuk kepayang” téh sacara harpiah sarua hartina jeung “mabok picung” atawa “mabok kelewek”.

Ceuk tukang kai, kai picung mah beurat, sabab loba ngandung cai. Pokona mah di tempat anu aya tangkal picung, biasana tara kakurangan ku cai. Dituar wé tangkal picungna, bisa-bisa caina ngorotan mun teu saat ogé.
Halaman selanjutnya
Tags : Toponimi Jawa Barat Ngaran Tempat tina Tatangkalan Cipari Kuningan Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Usum Panén di Priangan Baheula

Babaritan di Pangandaran, Karawang, jeung Kuningan

Asal-usul jeung Papasingan Lalakon Carita Wayang

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi