Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (8)

Taman Sempur di Bogor tempat piknik kulawarga (Foto: Infocarfreeday)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Upama ditengetan, di urang mah can kapanggih ngaran tempat anu maké tangkal cengkéh, kaasup di daérah anu dianggap séntra cengkéh saperti di Wanayasa, Kiarapedes, Bojong (Purwakarta), Sagalahérang, Sérangpanjang (Subang), Ciamis, jeung Bogor.

Baca Juga:

Sawo Walanda Majang di Sapanjang Jalan Cipatat

Jaat Lalab anu Luhur Ajén Gizina



Kitu deui ngaran-ngaran tempat anu ngagunakeun apel, sirsak, pineus, atawa arbén.

Teu kapanggih ngaran tempat Cengkéh, Bojong Cengkéh, Pasir Apel, Tegal Apel. Atawa ngaran Cicengkéh, Cipineus, Ciarbén, Ciapel, Cisirsak, jsb.

Bisa jadi éta téh lantaran datangna ka urang béh dieu. Béda jeung kopi atawa coklat, kitu ogé henteu loba. Soklat (coklat) upamana, kakara kapanggih di Subang anu aya téh.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Toponimi Jawa Barat Ngaran Tempat tina Tatangkalan Sembur Bogor Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Usum Panén di Priangan Baheula

Babaritan di Pangandaran, Karawang, jeung Kuningan

Asal-usul jeung Papasingan Lalakon Carita Wayang

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi