aqua

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (9)

Gunung Parang tempat piknik di Tegalwaru Purwakarta (Foto: Net)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Tatangkalan lain baé alus keur “penghijauan” anu patalina jeung cai, tapi ogé gedé mangpaatna keur mahluk séjén. Di antarana manuk.

Baca Juga:

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (6)

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (5)



Pikeun manuk mah tatangkalan téh minangka imahna, tempat panonobanana. Tangkal anu gedé tur ngarampidak, bisa disebutkeun istana keur manuk-manuk mah.

Mun di sabudeureun imah loba tatangkalan baradag, teu kudu miara manuk ari ukur hayang ngadéngékeun sorana mah. Isuk-isuk jeung pasosoré, manuk récét patémbalan. Jaba hawana seger deuih, loba tatangkalan mah.

Aya sawatara tatangkalan anu dipikaresep ku sawatara manuk, boh diarah buahna boh diseuseup kembangna. Di antarana baé tangkal sawo, sarikaya, nangka, jambu aér, kadu, balingbing, kemang, jeung jamblang.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Toponimi Jawa Barat Ngaran Tempat tina Tatangkalan Tegalwaru Cisalak Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (4)

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (3)

Toponomi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (2)

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi