bjb
itcbet

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (9)

Gunung Parang tempat piknik di Tegalwaru Purwakarta (Foto: Net)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Tatangkalan lain baé alus keur “penghijauan” anu patalina jeung cai, tapi ogé gedé mangpaatna keur mahluk séjén. Di antarana manuk.

Baca Juga:

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (6)

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (5)



Pikeun manuk mah tatangkalan téh minangka imahna, tempat panonobanana. Tangkal anu gedé tur ngarampidak, bisa disebutkeun istana keur manuk-manuk mah.

Mun di sabudeureun imah loba tatangkalan baradag, teu kudu miara manuk ari ukur hayang ngadéngékeun sorana mah. Isuk-isuk jeung pasosoré, manuk récét patémbalan. Jaba hawana seger deuih, loba tatangkalan mah.
Halaman selanjutnya
Tags : Toponimi Jawa Barat Ngaran Tempat tina Tatangkalan Tegalwaru Cisalak Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (4)

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (3)

Toponomi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (2)

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi