aqua

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (9)

Gunung Parang tempat piknik di Tegalwaru Purwakarta (Foto: Net)

Saterusna caringin, koranji, kapuk, karét munding, laban, sempur, mindi, séngon, jeung peuteuy sélong kaasup tangkal anu dipikaresep ku manuk deuih.

Yu, urang réngsékeun nataan tatangkalan, utamana mah tangkal kai, anu dipaké ngaran tempat di Jawa Barat.

Baca Juga:

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (6)

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (5)



Tanggulun, ngaran sarupa tangkal kai nu teu sakumaha jangkungna, tapi tangkalna baringkeng, kaina alus keur rahab, daunna sok dipake ubar, buahna beunang (ngeunah) didahar; dipaké ngaran tempat Tanggulun (Subang, Garut, Kab. Bandung).

Tangkil, ngaran tangkal jeung buahna, buahna sok dipaké sayur haseum atawa dipaké emping; dipaké ngaran tempat Tangkil (Subang, Cirebon, Cimahi, Bogor, Sukabumi).

Tangkolo, ngaran sarupa tangkal kai nu teu ilahar dipake dangdanan (imah), nu geus kolot sok aya totol-totol at. tatamblogan hideung dina kaina (disebut olé-olé), alus katénjona, sok dijieun sarangka keris, iteuk, jsté; dipaké ngaran tempat Tangkolo (Kuningan, Cianjur, Karawang).
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Toponimi Jawa Barat Ngaran Tempat tina Tatangkalan Tegalwaru Cisalak Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (4)

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (3)

Toponomi Jawa Barat: Ngaran Tempat nu Asalna tina Tatangkalan (2)

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi