bjb

Ajian jeung Pakarang Wayang dina Padalangan di Pasundan (1)

Gatotkaca (Foto: Gramho)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Unggal wayang anu sakti dina padalangan di Pasundan, pada boga ajian, jimat atawa pakarang anu sakti.

Baca Juga:

Miéling Dalang Rancagé Asép Sunandar Sunarya

Karakter Wayang (2): Anu Kurang Tata Kurang Wiwaha



Tong dibandingkeun jeung carita aslina dina Mahabarata atawa Ramayana, tangtuna ogé bakal loba anu bédana. Ieu mah anu sumebar dina padalangan di Pasundan, anu leuwih deukeut ka carita wayang di Jawa.

Meunangna éta pakarang, jimat, atawa ajian téh henteu gampang. Kudu ngalalakon heula sarta ngaliwatan prosés anu hésé. Loba gogoda jeung cocobana.
Halaman selanjutnya
Tags : Wayang Golek Padalangan di Pasundan Gatotkaca Arjuna Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Karakter Wayang (1): Anu Haradé Haté

Ajian jeung Pakarang Wayang dina Padalangan di Pasundan (2)

Tokoh Utama Film Satria Dewa Gatotkaca Diperankan Rizky Nazar

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi