aqua

Ajian jeung Pakarang Wayang dina Padalangan di Pasundan (2)

Batara Kresna (Foto: Net)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Salian ti Gatotkaca, Kresna deuih anu dipikaresep di urang téh. Disebutna Batara Kresna (India: Krisna), lantaran titisan Déwa Wisnu. Kacaturkeun sakti jeung pinter deuih.

Baca Juga:

Miéling Dalang Rancagé Asép Sunandar Sunarya

Karakter Wayang (2): Anu Kurang Tata Kurang Wiwaha



Sacara émosional, Batara Kresna deukeut jeung Arjuna. Malah dina Baratayuda mah jadi panaséhat Pandawa. Loba anu nyebutkeun, unggulna Pandawa dina Baratayuda téh lantaran taktik jeung strategi Kresna.

Upamana baé waktu ngéléhkeun Karna, di urang mah sok disebut Dipati Karna, andelan Kurawa. Lantaran Dipati Karna boga senjata konta anu sakti, nya pihak Pandawa ngorbankeun Gatotkaca. Éta téh usul Kresna

Gatotkaca perlaya, tapi Dipati Karna kaleungitan senjata anu tadina diajangkeun keur ngalawan Arjuna. Antukna Dipati Karna kasoran dina Baratayuda.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Wayang Golek Padalangan di Pasundan Ajian jeung Pakarang Batara Kresna Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Karakter Wayang (1): Anu Haradé Haté

Ajian jeung Pakarang Wayang dina Padalangan di Pasundan (1)

Awal Mula Penampilan Wayang Golek Purwa Sunda

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi