bjb

Karajinan keur nu Resep Nguseup

Jeujeur sapuratina produksi Sukabumi (Foto: Republika)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Nguseup téh ayeuna geus jadi kalangenan (hobi). Loba jalma anu resep nguseup, ti sawatara kalangan deuih. Henteu mandang pangkat jeung kalungguhan.

Baca Juga:

Tiap Tahun Surplus Cabai di Sukabumi Capai Ratusan Kuintal

BPS Jabar: Angka Kemiskinan Jabar Turun Lagi



Ari nguseupna, bisa di mana baé. Bisa di émpang, di laut, atawa di walungan. Malah teu saeutik anu ngahaja nguseup ka bendungan ogé, saperti ka Bendungan Jatiluhur jeung Jatigedé.

Pikeun nyumponan kabutuh tukang useup téa, aya wé anu sok nyieunan pakakas nguseup, kayaning jeujeur, useup, lambit, korang, kukumbul, jeung sajabana. Teu kapalang, sakalian jeung eupanna deuih.
Halaman selanjutnya
Tags : Sentra Karajinan Jeujeur jeung Useup Kabupaten Sukabumi Kabupaten Ciamis Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Tujuh Kecamatan di Sukabumi Kesulitan Air Bersih

Sebanyak 95 KK di Sukabumi Terima Pasokan Air Bersih dari BPBD

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi