bjb

Cikaracak Ninggang Batu Laun-laun Jadi Legok

Ilustrasi: santri keur ngaliwet (Foto: NU Online)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Di urang aya paribasa “Cikaracak ninggang batu laun-laun jadi legok”, anu hartina sakumaha héséna ogé pangajaran lamun dikeureuyeuh jeung dileukeunan mah pasti bisa. Éta téh aya dongéngna, kieu:

Baca Juga:

Kampung Opak jeung Kolontong di Kabupatén Bandung

Mangpaat Lalab anu Kapopohokeun



Baheula, aya santri pohara beletna. Mangtaun-taun masantrén ngan ukur hatam urusan ngaliwet. Malah soal ngaliwet mah kapaké ku ajengan ogé.

Babaturanana mah geus loba anu kaluar ti éta pasantrén, neruskeun ka pasantrén séjén. Malah geus loba anu ngadegkeun pasantrén sorangan ogé. Ari manéhna angger ngotok ngowo di dinya.
Halaman selanjutnya
Tags : Dongeng Santri Belet Cikaracak Ninggang Batu Lain-laun Jadi Legok Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kasenian Sunda Nungtut Laleungitan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi