bjb
itcbet

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat tina Tangkal Awi (1)

Hajat Bumi di Desa Ciawi, Palimanan Cirebon, nanggap wayang purwa (Foto: Mukti Ali Fauzi)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Awi téh kaasup tatangkalan anu loba gunana pikeun urang Sunda mah. Awi ogé loba jenisna deuih, anu masing-masing miboga kagunaan.

Baca Juga:

Kampung Opak jeung Kolontong di Kabupatén Bandung

Mangpaat Lalab anu Kapopohokeun



Aya awi tali, ater, bunar, caléngka (léngka), cangkorah, kirisik, jeung tamiang. Terus aya gombong jeung haur, anu masing-masing loba jenisna. Tangka ratusan atuh jenis awi téh.

Anu aya di urang (Indonésia) aya 80-an jenis awi. Ari di Tatar Sunda mah, tangtu teu sakitu. Anu kiwari aya kénéh, tangtu leuwih saeutik deui. Ngan pédah katambahan ku jenis awi impor, saperti awi ti Cina jeung Jepang.
Halaman selanjutnya
Tags : Toponimi Jawa Barat Ngaran Tempat tina Tangkal Awi Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kasenian Sunda Nungtut Laleungitan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi