aqua

Toponimi Jawa Barat: Ngaran Tempat tina Tangkal Awi (2)

Desa Cibuluh, Tanjungsiang Subang, jadi desa wisata anu boga agenda taunan "Festival 7 Sungai" (Foto: Subang.id.

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Awi téh kaasup tutuwuhan anu loba gunana keur urang Sunda (baheula) mah. Dangdanan imah, loba anu dijieunna tina awi.

Baca Juga:

Kampung Opak jeung Kolontong di Kabupatén Bandung

Mangpaat Lalab anu Kapopohokeun



Geura baé: tihangna tina awi, dingdingna ku bilik tina awi, usuk jeung eréngna tina awi, lanténa ogé palupuh sarua tina awi. Malah pagerna ogé loba nu tina awi deuih.

Nyieun ambén tina awi, nyieun parabot dapur nu mangrupa anyaman bahanna tina awi. Aya boboko, aseupan, hihid, ayakan, tolombong, dingkul, said, téténong, kekeb, tingkem, pipiti, jeung sajabana.

Acan anu mangrupa awi guluntungan saperti lodong, kélé, jeung songsong.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Toponomi Jawa Barat Ngaran Tempat tina Tangkal Awi Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kasenian Sunda Nungtut Laleungitan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi