bjb

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (1): Sapertiluna Dimimitian ku “Ci-“

Cibulakan Babakan Wanayasa, kolam renang titinggal Jaman Walanda (Foto: Nia Saja)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Ngaran patempatan di Kabupatén Purwakarta téh aya rébuan, ngurung 17 kacamatan, 183 désa jeung 9 kelurahan. Kaasup ngaran kampung (lembur), pasir, legok, tegal, gunung, leuweung, jeung sajabana.

Baca Juga:

Tanpa Petugas Pemadam Kebakaran Warga Padamkan Api yang Lalap Sebuah Ruko

Pengukuran Mutu Pelajaran Bisa Dilihat Melalui OSN



Tina ngaran patempatan anu sakitu lobana téh dicokot sarébu ngaran tempat sacara acak, sangkan meunang gambaran awal pikeun panalungtikan toponimi Purwakarta ka hareupna anu leuwih jembar. Mudah-mudahan wé tinekanan.

Ieu mah minangka mukadimahna, itung-itung ngawanohkeun sabagian kabeungharan budaya di Purwakarta. Dimimitian ti nu basajan. Judulna ogé "Sausap-saulas", tangtu henteu nyosok jero sakumaha ilaharna panalungtikan toponimi.
Halaman selanjutnya
Tags : Sausap-Saulas Toponimi Dimimitian ku Ci- Kabupaten Purwakarta Cibulakan Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Sudah 44 Tahun Tidak Terjadi Kasus Rabies di Purwakarta

Parkir Sembarangan di Purwakarta Akan Disanksi

DPPKB Purwakarta: Tingkatkan SDM Mulai Dari Keluarga

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi