aqua

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (1): Sapertiluna Dimimitian ku “Ci-“

Cibulakan Babakan Wanayasa, kolam renang titinggal Jaman Walanda (Foto: Nia Saja)

Aya anggapan, awalan “ci-“ dina ngaran tempat téh ngandung harti “cai”. Tina cara méré ngaran tempatna ogé geus kaciri, yén urang Sunda umumna mah tara jauh ti “cai”. Leuwih jembarna deui, kacida raketna jeung alam anu jadi muasalna cai.

Henteu salah éta anggapan téh, malah loba benerna. Carita kolot baheula, mun rék ngadegkeun imah anu pangheulana ditéang téh sumber cai. Mun jauh ka sumber cai saperti walungan atawa cinyusu, anu diheulakeun téh néang tempat pisumureun.

Baca Juga:

Tanpa Petugas Pemadam Kebakaran Warga Padamkan Api yang Lalap Sebuah Ruko

Pengukuran Mutu Pelajaran Bisa Dilihat Melalui OSN



Carana ku ngagorolongkeun nyiru, di mana eureunna éta nyiru, tah di dinya anu dianggap alus keur pisumureun téh.

Mun teu kitu dipeleng isuk-isuk. Tanah piimaheun téh dipeleng isuk-isuk nepi ka wanci haneut moyan. Mun aya nu katémbong loba saabna, leuwih ngebul, di dinya tempat pisumureun anu alus.

Aya tukangna, duanana ogé. Teuing kumaha carana jeung naon palakiahna, kabuktian nu ngaran-ngaraning sumur heubeul mah, tara kabéjakeun saat.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7
Tags : Sausap-Saulas Toponimi Dimimitian ku Ci- Kabupaten Purwakarta Cibulakan Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Sudah 44 Tahun Tidak Terjadi Kasus Rabies di Purwakarta

Parkir Sembarangan di Purwakarta Akan Disanksi

DPPKB Purwakarta: Tingkatkan SDM Mulai Dari Keluarga

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi