aqua

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (2): Mimitina tina Babakan

Canembrang herang cai walungan di Babakanpeuteuy, Cihanjawar. (Foto: Blog Jarambah)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Di Purwakarta kacatet aya 41 tempat anu maké ngaran “babakan”. Bisa jadi leuwih mun teu diwatesanan sarébu (ngaran tempat anu kapilihna) mah. Méh di unggal kacamatan aya.

Baca Juga:

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (8): Maluruh Gunung-gunung

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (7): Ngajajah Milangan Tegal



Di tungtung kidul aya Babakan Manggah (Tegalwaru), di tungtung kalér aya Babakanjeungjing (Campaka); di tungtung wétan aya Babakankiara (Kiarapedes), di tungtung kulon aya Babakancikao (Cikaobandung). Atuh di tengahna, aya Babakan Amil (Purwakarta).

Babakan téh basa Sunda, anu hartina “lembur anyar”. Ngababakan hartina “nyieun lembur anyar”.

Lembur anyar di dieu henteu ngandung harti di tempat séjén (anu teu jauh ti dinya) euweuh lembur deui.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6
Tags : Toponimi Purwakarta Kampung Babakan Babakanpeuteuy Cihanjawar Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (6): Ngajugjug Curug-curug

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (5): Mapay Lebak, Legok, jeung Landeuh

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (4): Malipir Ngalingling Pasir

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi