bjb

Lalakon Wanayasa, Cikumpay, jeung Cikaobandung

Palabuan Cikao abad ka-19 (Foto: KITLV Leiden)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Upama urang ngilikan peta Jawa Barat pertengahan abad ka-17, ngan aya tilu tempat anu kauni ngaranna di daérah Kabupatén Purwakarta ayeuna. Nya éta Wanayasa, Cikao, jeung Cikumpay.

Baca Juga:

Badminton Tournament Camat Wanayasa Cup

Polsek Wanayasa Amankan Anak Punk Kerap Ganggu Pengunjung Wisata



Éta peta téh dijieun ku Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), anu ku bangsa urang mah disebut Kumpeni.

Harita mah pamaréntah jajahan di urang can diambil-alih ku Pamaréntah Hindia Walanda, masih kénéh aya dina kakawasaan Kumpeni. VOC kakara dibubarkeun taun 1799.
Halaman selanjutnya
Tags : Wanayasa Cikumpay Cikaobandung Kabupaten Purwakarta Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hipelokal

berita terkait

Kapolsek Wanayasa Bantu Padamkan Kebakaran Lahan

Ini Bentuk Solidaritas TNI-Polri di Kecamatan Wanayasa

Polres Purwakarta Amankan Lokasi Wisata

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi