Lalakon Wanayasa, Cikumpay, jeung Cikaobandung

Palabuan Cikao abad ka-19 (Foto: KITLV Leiden)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Upama urang ngilikan peta Jawa Barat pertengahan abad ka-17, ngan aya tilu tempat anu kauni ngaranna di daérah Kabupatén Purwakarta ayeuna. Nya éta Wanayasa, Cikao, jeung Cikumpay.

Baca Juga:

Badminton Tournament Camat Wanayasa Cup

Polsek Wanayasa Amankan Anak Punk Kerap Ganggu Pengunjung Wisata



Éta peta téh dijieun ku Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), anu ku bangsa urang mah disebut Kumpeni.

Harita mah pamaréntah jajahan di urang can diambil-alih ku Pamaréntah Hindia Walanda, masih kénéh aya dina kakawasaan Kumpeni. VOC kakara dibubarkeun taun 1799.

Can aya Purwarkata deuih, sabab Purwakarta mah kakara diadegkeun taun 1830, anu dibisluitan taun 1831. Lamun Sindangkasih geus aya, asupna ka Distrik Wanayasa.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Wanayasa Cikumpay Cikaobandung Kabupaten Purwakarta Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hipelokal

berita terkait

Kapolsek Wanayasa Bantu Padamkan Kebakaran Lahan

Ini Bentuk Solidaritas TNI-Polri di Kecamatan Wanayasa

Polres Purwakarta Amankan Lokasi Wisata

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi