Carita Rayat Tasikmalaya: Sasakala Kalapagenep

Walungan Cimedang dieuyeub-euyeub ku taman batu jasper. (Foto: Iqbal Putra)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Di sisi Walungan Cimédang, aya hiji imah nenggang, dicicingan ku aki-aki. Geus lila pisan matuhna di dinya téh.

Baca Juga:

LBH Ansor Tasikmalaya Akan Perjuangan Nasib Guru Honorer

Kasus Pelecehan Dibawah Umur Menjadi Hal Serius



Manéhna geus teu dulur teu baraya, hirupna éstu nunggelis. Ari pagawéan sapopoéna ngahuma. Hasil tina tatanénna ukur cukup keur pangabutuh sasoranganeun baé. Jajauheun mun hirupna medah-meduh téh.

Pikeun nambah-nambah pangasilan, mun keur salsé Si Aki sok ngala lauk di walungan. Ngalana téh maké badodon, ditaheunkeun. Pasosoré diteundeun di tempat anu sakirana loba laukan, isukna ditéang terus diangkat.

Mun beubeunanganana keur loba, lauk téh ku Si Aki sok digaringkeun sawaréh, keur bikeuneun lamun aya nu nganjang ka imahna.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Kalapagenep Kabupaten Tasikmalaya Kacamatan Cikalong Sungai Cimedang Bahasa Sunda Jabanews Berita Tekini Berita Jawa Baat Berita Lokal Berita Hipelokal

berita terkait

KPAID Prihatin Ada Peristiwa Anak Dibawah Umur Diperkosa Bergantian

KPU Kabupaten Tasik Temukan 1101 Susu Rusak

Antisipati DBD, Dinkes Kabupaten Tasikmalaya Imbau Warga Lakukan Ini

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi