aqua

Karakter Wayang (1): Anu Haradé Haté

Bima. (Foto: Pintereset)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Unggal tokoh wayang miboga adat jeung pasipatan (katakter) séwang-séwangan. Teu béda ti jelema baé, lantaran mémang gambaran tina kahirupan jelema. Boh di India boh di urang, méh taya bédana.

Baca Juga:

Karakter Wayang (2): Anu Kurang Tata Kurang Wiwaha

Pawongan alias Panakawan anu Euweuh dina Babonna



Éta karakter téh digambarkeun dina réngkak paripolahna, omonganana, cara ngomongna, jeung cara nyanghareupan masalah anu tumiba ka dirina. Kaasup dina carana mandang jeung nyanghareupan nu lian.

Dalang mah kudu apal kana karakter hiji-hijina wayang, sangkan hentu kaliru dina ngamaénkeunana. Dina salahna, bisa jadi geuhgeuyan nu lalajo.

Di handap aya sawatara karakter wayang anu sok jadi tokoh anu bener dina lalakon pawayangan.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7
Tags : Karakter Wayang Wayang Golek Carita Wayang Bahasa Sunda Jabarnews BeritaTerkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal Budaya Sunda

berita terkait

Awal Mula Penampilan Wayang Golek Purwa Sunda

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi