aqua

Karakter Wayang (1): Anu Haradé Haté

Bima. (Foto: Pintereset)

Kresna, wijaksana, omonganana sarwa matak resep, lentongna parondok, sora semu heumpeung tapi patitis tur lucu.

Ngomongna écés, jéntré, atra, tétéla; upama nerangkeun naon-naon téh mani nanceb kana haté nu ngadéngé. Lamun ambek tara ceplak pahang, tapi ku sindir anu nyeletit tur hésé dibalesna.

Baca Juga:

Karakter Wayang (2): Anu Kurang Tata Kurang Wiwaha

Pawongan alias Panakawan anu Euweuh dina Babonna



Yudistira, daék éléh sungkan meunang (legowo), lamun perlu pasrah ngécagkeun kamulyaan atawa nunda kasenangan pribadi, asal batur ulah nyerieun haténa.

Suci atina, luhur budina, pohara handap asorna, lungguh ampuh, tara réa omong, ngagedékeun kajatnikaan, tara aya ucap atawa tingkah nu matak ngagasruk kana haté batur.

Bima, jembar panalarna, paham kana paramacipta (luhur ngulik élmu) tapi disidem henteu katara. Sanajan teu payaan, ari haténa mah saenyana murah, malah daék ngéléhan manéh, lamun perlu pikeun karapihan mah.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7
Tags : Karakter Wayang Wayang Golek Carita Wayang Bahasa Sunda Jabarnews BeritaTerkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal Budaya Sunda

berita terkait

Awal Mula Penampilan Wayang Golek Purwa Sunda

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi