aqua

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (5): Mapay Lebak, Legok, jeung Landeuh

Suasana di Taringgullandeuh, Kiarapedes (Foto: Nandang Cahayapurnama)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Di Kabupatén Purwakarta aya ngaran tempat lebak, landeuh, jeung legok. Ngan henteu sakumaha lobana saperti pasir. Padahal éta téh lalawanan tina pasir, pangpangna mah legok.

Baca Juga:

Goong Rénténg Émbah Bandong Ditabeuhna Unggal Bulan Mulud

Diterjang Banjir Bandang, Belasan Ponpes Di Lebak Rusak Berat



Lebak jeung legok istilah géografis basa Sunda anu nuduhkeun tempat anu aya di handap, Lebak sacara harpiah mah sarua hartina jeung landeuh.

Kecap lebak dipaké ngaran désa, nya éta Désa Lebak Anyar (Pasawahan). Ari kampungna, aya Kampung Lebak Paku di Babakan (Wanayasa), Lebak Wangi di Cikeris (Bojong) jeung di Darangdan.

Disebut lebak sotéh mun disawang ti tonggoh. Contona mah Lembur Lebak Paku wé. Mun disawang ti Kampung Babakan, aya di luhur. Kawasna mah, tadina, disebut lebak sotéh ku nu aya di tonggoheunana, saperti urang Cileungsing, Bobojong, atawa Pasir Muncang.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6
Tags : Toponimi Purwakarta Legok Lebak Landeuh Kabupaten Purwakarta Bahasa Sunda Jabanews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Panen Perdana Harga Rambutan di Purwakarta Melambung

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi