bjb

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (6): Ngajugjug Curug-curug

Curug Walanda di Maniis (Foto: Kupas)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Curug téh istilah géografis basa Sunda anu ngandung harti “cai walungan anu turun kana jurang”, basa Indonésiana mah “air terjun”.

Baca Juga:

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (10): Ngala Lauk di Parakan

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (9): Ngalongok Kebon jeung Sawah



Curug dianggap kabeungharan alam, anu mémang lajimna éndah. Tah, di Kabupatén Purwakarta aya sababaraha curug anu geus dijadikeun tempat piknik (déstinasi wisata) tur geus kajojo deuih.

Anu pangheulana dipikawanoh téh Curug Cipurut di Kampung Cileungsing, Désa Wanayasa (Kacamatan Wanayasa). Tuluy aya Curug Tilu di Désa Ciririp (Sukasari), Curug Suhada di Désa Sindanglaya (Sukatani), jeung Curug Ciséoh di Désa Cihanjawar (Bojong).
Halaman selanjutnya
Tags : Toponimi Purwakarta Curug Tilu Curug Cipurug Curug Suhada Curug Seoh Kabupaten Purwakarta Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (8): Maluruh Gunung-gunung

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (7): Ngajajah Milangan Tegal

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (5): Mapay Lebak, Legok, jeung Landeuh

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi