bjb
itcbet

Carita Rayat Purwakarta: Jonggrang Kalapitung

Gunung Bongkok di Tegalwaru, Purwakarta (Foto: Liputan 6)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Ceuk ujaring carita, baheula mah anu disebut Jatiluhur ayeuna téh leuweung geledegan. Rembet ku kakayon, caranéom, jeung geueumeun. Leuweung sanget pikasieunan.

Baca Juga:

Tanpa Petugas Pemadam Kebakaran Warga Padamkan Api yang Lalap Sebuah Ruko

Pengukuran Mutu Pelajaran Bisa Dilihat Melalui OSN



Ari anu ngageugeuh di éta leuweung katut gunung-gunung di sabudeureunana, hiji lelembut titisan siluman jaman Sangkuriang, ngaranna Jonggrang Kalapitung.

Awakna jangkung badag tanding gunung. Kulitna hideung lestreng tanding areng. Éstu pikagilaeun jeung pikasieuneun pisan. Mun ngomong, sorana handaruan tanding gugur. Hésé ngabédakeunana, keur leuleuy atawa keur ambek.
Halaman selanjutnya
Tags : Jonggrang Kalapitung Carita Rayat Kabupaten Purwakarta Jatiluhur Gunung Bongkok Tegalwaru Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Sudah 44 Tahun Tidak Terjadi Kasus Rabies di Purwakarta

Parkir Sembarangan di Purwakarta Akan Disanksi

DPPKB Purwakarta: Tingkatkan SDM Mulai Dari Keluarga

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi