aqua

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (8): Maluruh Gunung-gunung

Gunung Patenggeng di Darangdan. (Foto: Tina Lee)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Tong sok nganggap énténg kana toponimi, sakapeung mah sok aya kabéjakeunana.

Baca Juga:

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (5): Mapay Lebak, Legok, jeung Landeuh

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (4): Malipir Ngalingling Pasir



Dua taun ka tukang warga tilu désa di Kacamatan Gékbrong, Cianjur, marudah nolak éksploitasi tambang emas di wilayahna. Aya kandungan emas di salasahiji gunung anu aya di éta wewengkon, nya éta Gunung Kancana.

Kancana téh asalna tina basa Sangsekerta, hartina “emas”. Gunung Kancana sarua hartina jeung “Gunung Emas”. Tétéla, kolot baheula mah teu sabongbrong méré ngaran tempat téh.

Ari kandungan emasna, teu kira-kira, diperkirakeun aya tilu ton, anu bisa dikunjalan salila 25 taun.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6
Tags : Toponimi Purwakarta Gunung Patenggeng Gunung Parang Gunung Bongkok Gunung Cupu Kabupaten Purwakarta Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (2): Mimitina tina Babakan

Jalan Rusak Hambat Pengembangan Pariwisata Purwakarta

Toponimi di Purwakarta: Ti Kampung Krajan ka Goréntél Méén

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi