bjb

Ngadongéng Ngajarkeun Kosakata jeung Logika ka Barudak

Ilustrasi: Dongeng

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Tong nganggap énténg kana dongéng, sabab gedé mangpaatna keur barudak mah. Pangpangna mah barudak anu masih kénéh burey.



Dongéng lain ngan saukur “ngabobodo budak céngéng”. Mémang enya, ceuk élmu sastra mah dongéng téh carita rékaan anu ngandung pamohalan.

Di antarana baé aya sasatoan, tatangkalan, katut barang lianna anu bisa ngomong kawas jelema. Aya jelema jadi batu, jelema jadi maung (kajajadén), parahu jadi gunung, jeung sajabana.
Halaman selanjutnya
Tags : Dongeng Sunda Dongeng Anak-anak Kosakata Logika Sastra Sunda Bahasa Sunda Jabarnews Berita Tekini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi