JMN Channel


Carita Rayat Bandung: Sasakala Gunung Geulis

Gunung-gunung di pakidulan Bandung, puncak anu pangjangkungna Gunung Geulis. (Foto: Net)

Dipindo catur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Jaman baheula di hiji patapan Gunung Patuha, aya pandita anu gentur tapana tur kakoncara sakti mandraguna pilih tanding.

Baca Juga:

Pencuri Motor Orang Tersesat yang Sedang Salat di Masjid Akhirnya Ditangkap

Polresta Bandung Ungkap Pencurian Spesialis Toko, Pelaku Ambil TV hingga Telor



Éta pandita téh boga anak hiji, awéwé geulis. Tabéatna éstu soléh. Sagala papatah nu jadi kolotna taya hiji gé anu dipungpang.

Nincak umur sawawa adatna angger teu robah. Angger pikaresepeun batur, kayungyun. Eukeur mah geulis, katambah disipuh ku budi parangi anu hadé.

Bapa Nyi Mojang apaleun kana tabéat nu jadi anakna. Lain teu hayang buru-buru ngawinkeun, ngan can aya pijodoeunana.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7 8
Tags : Gunung Geulis Pakidulan Bandung Kabupaten Bandung Carita Rayat Bandung Bahasa Sunda Sastra Sunda Dongeng Sasakala Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Terkini Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

JMN Channel

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

tag populer

unduh aplikasi