JMN Channel


Carita Rayat Bandung: Sasakala Gunung Geulis

Gunung-gunung di pakidulan Bandung, puncak anu pangjangkungna Gunung Geulis. (Foto: Net)

"Rampés, Aki. Mangga linggih ka lebet!” témbal Nyi Mojang.

"Geulis, wios Aki mah di luar wé. Kapan hidep téh nyorangan. Bilih aya cariosan nu mitnah ka hidep.”

Baca Juga:

Mengenal Sosok Wiranatakusumah II, The Founding Father Kota Bandung

DPRD Jabar Nilai SMAN di Baleendah Kabupaten Ini Paling Bagus Terapkan Prokesnya



Dasar Nyi Mojang hadé haté, nempo aki-aki jiga anu kalaparan, teu talangké nyuguhan dahar saaya-aya.

Réngsé dadaharan, Si Aki katémbong sugema. Pok nyarita, “Nuhun, Nyai.”

“Sawangsulna, Aki.”
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7 8
Tags : Gunung Geulis Pakidulan Bandung Kabupaten Bandung Carita Rayat Bandung Bahasa Sunda Sastra Sunda Dongeng Sasakala Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Terkini Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

JMN Channel

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

tag populer

unduh aplikasi