aqua

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (9): Ngalongok Kebon jeung Sawah

Sawah di Wanayasa (Foto: Net)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Baheula mah waktu masih kénéh lalega, can gegek padumukna, loba kebon jeung sawah di Purwakarta téh. Kiwari sawaréh ngan kari ngaranna.

Baca Juga:

Toponimi di Purwakarta: Ti Kampung Krajan ka Goréntél Méén

Jumlah Pemohon KIA di Purwakarta Mebludak



Anu kakoncara nya éta Kebonkolot di Kelurahan Nagrikalér (Purwakarta). Dingaranan Kebonkolot, lantaran dianggap kebon pangkolotna di éta wewengkon.

Saur Abah Bagja (Bapa R. Garsubagja, almarhum), éta kebon téh tadina mah paranti piknik jeung curak-curak dalem (bupati) katut para ménak Purwakarta lianna. Tangtuna ogé baheula mah can gegek kawas ayeuna.

Ka dieunakeun, teu jauh ti Kebonkolot aya kebon jeruk anu Juragan Oesman. Kebon jeruk garut kawilang lega. Perenahna anu ayeuna jadi Perumahan Usman, ngalap ka ngaran anu boga tanahna nya éta R. Oesman Singawinata.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6
Tags : Toponimi Purwakarta Kebonkolot Pasawahan Kabupaten Purwakarta Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Mayat Bayi Ditemukan di TPA Cikolotok Purwakarta

Penanaman Bibit Pohon di Bantaran Cangkuang Wetan dan Pasawahan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi