aqua

Carita Rayat Tasikmalaya: Sasakala Lembur Panyalahan

Ilustrasi: Folklore Lovers

Dipindo catur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Lembur Panyalahan téh perenahna di wewengkon Pamijahan, Kacamatan Bantarkalong, Kabupatén Tasikmalaya.

Baca Juga:

Carita Rayat Bogor: Sasakala Talaga Warna

Carita Rayat Subang: Sasakala Pamanukan



Pangna dingaranan Lembur Panyalahan téh cenah ku lantaran salah sangka, teu asak jeujeuhan nu ngalantarankeun piaraan nu dipikameumeutna jadi korban. Dongéng lengkepna mah kieu:

Jaman baheula, di hiji lembur aya kulawarga patani anu hirupna ayem tengtrem. Éta kulawarga téh ngabogaan budak orok kénéh.

Dina hiji poé, éta patani téh manggih anak maung anu ditinggalkeun paéh ku indungna. Anak maung téh dirorok jeung dipikanyaah ku kulawarga patani sarta dingaranan “Si Loréng”.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Dongeng Sasakala Sasakala Lembur Panyalahan Bantarkalong Kabupaten Tasikmalaya Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Carita Rayat Banten: Sasakala Selat Sunda

Carita Rayat Garut: Sasakala Gunung Guntur

Carita Rayat Sumedang: Sasakala Gunung Tampomas

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi