bjb

Carita Rayat Tasikmalaya: Sasakala Lembur Panyalahan

Ilustrasi: Folklore Lovers

Dipindo catur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Lembur Panyalahan téh perenahna di wewengkon Pamijahan, Kacamatan Bantarkalong, Kabupatén Tasikmalaya.

Baca Juga:

Carita Rayat Bogor: Sasakala Talaga Warna

Carita Rayat Subang: Sasakala Pamanukan



Pangna dingaranan Lembur Panyalahan téh cenah ku lantaran salah sangka, teu asak jeujeuhan nu ngalantarankeun piaraan nu dipikameumeutna jadi korban. Dongéng lengkepna mah kieu:

Jaman baheula, di hiji lembur aya kulawarga patani anu hirupna ayem tengtrem. Éta kulawarga téh ngabogaan budak orok kénéh.
Halaman selanjutnya
Tags : Dongeng Sasakala Sasakala Lembur Panyalahan Bantarkalong Kabupaten Tasikmalaya Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Carita Rayat Banten: Sasakala Selat Sunda

Carita Rayat Garut: Sasakala Gunung Guntur

Carita Rayat Sumedang: Sasakala Gunung Tampomas

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi