bjb

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (10): Ngala Lauk di Parakan

Cidomas di Parakan Garokgek, Kiarapedes (Foto: Nandang Cahya P.)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Kalangenan ménak baheula, salian ti moro téh nya éta marak. Marak téh nyaatan sabagian walungan atawa susukan pikeun diala laukna.

Baca Juga:

Polsek Wanayasa Amankan Anak Punk Kerap Ganggu Pengunjung Wisata

Kapolsek Wanayasa Bantu Padamkan Kebakaran Lahan



Pétana, walungan atawa susukan téh dibendung girangeun bagian anu rék diala laukna téa. Geus saat mah tuluy ngarala lauk, ubyag ngadon kukucaprakan di walungan.

Lobaan deuih, da tampolana mah rahayat ogé sok milu ancrub ngala lauk. Laukna sok réa-réa baé, sabab biasana di tempat marak aya larangan teu meunang ngala lauk sambarangan.
Halaman selanjutnya
Tags : Toponimi Purwakarta Parakanlima Wanayasa Kiarapedes Pondoksalam Kabupaten Purwakarta Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Ini Bentuk Solidaritas TNI-Polri di Kecamatan Wanayasa

Polres Purwakarta Amankan Lokasi Wisata

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi