bjb

Carita Rayat Sumedang: Sasakala Gunung Tampomas

Gunung Tampomas (Foto: Radar Cirebon)

Dipindocatur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Kacaritakeun Gunung Gedé anu aya di Sumedang ngaluarkeun sora pohara pikakeueungeunana. Sorana ngaguruh. Tina puncakna kaluar haseup campur lebu anu hurung. Ieu gunung kawas-kawas arék bitu.

Baca Juga:

Sajarah jeung Mangpaat Asinan Bogor

Bénjang, Seni Gulat Tradisional ti Ujungberung Bandung



Rahayat Kabupatén Sumedang harita, pohara rareuwaseunana. Kumaha balukarna lamun éta Gunung Gedé bener-bener bitu?

Teu kacatur saha anu jeneng bupati harita. Ngan éta bupati téh pohara towéksana ka rahayat, wedi asih sarta bijaksana.
Halaman selanjutnya
Tags : Dongeng Sasakala Gunung Tampomas Kabupaten Sumedang Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Gedong Merdéka, Asalna Tempat Hiburan Gegedén Walanda

Kaulinan Barudak Lalaki: Papanggalan atawa Ngadu Panggal

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi