aqua

Carita Rayat Sumedang: Sasakala Gunung Tampomas

Gunung Tampomas (Foto: Radar Cirebon)

Dipindocatur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Kacaritakeun Gunung Gedé anu aya di Sumedang ngaluarkeun sora pohara pikakeueungeunana. Sorana ngaguruh. Tina puncakna kaluar haseup campur lebu anu hurung. Ieu gunung kawas-kawas arék bitu.

Baca Juga:

Sajarah jeung Mangpaat Asinan Bogor

Bénjang, Seni Gulat Tradisional ti Ujungberung Bandung



Rahayat Kabupatén Sumedang harita, pohara rareuwaseunana. Kumaha balukarna lamun éta Gunung Gedé bener-bener bitu?

Teu kacatur saha anu jeneng bupati harita. Ngan éta bupati téh pohara towéksana ka rahayat, wedi asih sarta bijaksana.

Sanajan can kalaporan ogé anjeunna parantos uningaeun, kumaha tagiwurna rahayat. Anjeunna teras ngémutan sangkan bisa nyalametkeun rahayatna.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Dongeng Sasakala Gunung Tampomas Kabupaten Sumedang Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Gedong Merdéka, Asalna Tempat Hiburan Gegedén Walanda

Kaulinan Barudak Lalaki: Papanggalan atawa Ngadu Panggal

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi