Carita Rayat Garut: Sasakala Gunung Guntur

Gunung Guntur (Foto: Republika)

Dipindo catur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Di wewengkon Kabupatén Garut, aya gunung anu kawilang gedé, ngaranna Gunung Guntur. Baheulana mah éta gunung téh ngaranna Gunung Kutu. Teu jauh ti dinya, aya gunung leutik. Anu katelahna Gunung Putri. Éta téh aya sasakalana.

Baca Juga:

Jadi Buronan Kasus Penganiayaan, Anggota Geng Motor Diringkus Polisi

Terdampak Kekeringan, Lahan Pertanian di Garut Mulai Dilanda Kekeringan



Baheula pisan di dinya téh aya hiji karajaan kawilang gedé, ngaranna Karajaan Timbanganten. Ari puseur dayeuhna di Korobokan, henteu jauh ti Gunung Kutu.

Anu jadi raja di Timbanganten nya éta Sunan Rangga Lawé. Kacida dipikaasihna ku rahayatna, lantaran kacida merhatikeunana kana kahirupan sakabéh rahayatna.

Sunan Rangga Lawé téh boga dulur awéwé hiji, nya éta Putri Maharaja Inten Déwata. Karesepna hayang mikampungan baé, diiring ku pangasuhna, lalaki anu umurna geus kolot pisan, ngaranna Batara Rambut Putih.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Tags : Dongeng Sasakala Sasakala Gunung Guntur Kabupaten Garut Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Penyebar Paham Sensen Presiden Indonesia Tidak Gila

Dua Kecelakaan Beruntun Terjadi di Garut Dalam Sehari

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi