bjb

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (12): Lalakon Pangguyangan Badak

Patung badak di hareupeun Situ Buleud Purwakarta. (Foto: Maplo.com)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Di sisi Situ Buleud, Purwakarta, aya patung badak. Henteu salah, sabab dumasar kana carita rayat, baheulana mah éta situ téh tempat pangguyangan badak. Datang ti Cikumpay jeung Simpeureum, ngaradon guyang di dinya.

Baca Juga:

Sausap-sausap Toponimi Purwakarta (11): Kembar Sari Suka Mekar

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (10): Ngala Lauk di Parakan



Cikumpay, ayeuna mah ngaran désa, perenahna di tungtung kalér Kacamatan Campaka. Di dinya ogé aya situ, anu katelah Situ Cikumpay.

Kumpay téh ngaran tatangkalan ngamangandeuh, anu daunna ngagarebay. Sok disebut ogé kadaka. Matak lauk emas anu awakna alus sarta buntutna ngagebay, mun ngojay siga nu ngagéboy sok disebut lauk kumpay.
Halaman selanjutnya
Tags : Toponomi Purwakarta Situ Buleud Pangguyangan Badak Kabupaten Purwakarta Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (9): Ngalongok Kebon jeung Sawah

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (8): Maluruh Gunung-gunung

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (6): Ngajugjug Curug-curug

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi