aqua

Carita Rayat Banten: Sasakala Selat Sunda

Anak Gunung Krakatau di Selat Sunda (Foto: Pesona Travel)

Dipindo catur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Jaman baheula di Pulo Jawa beulah Kulon, ngadeg hiji karajaan nu diratuan ku Prabu Rakata. Sang Prabu boga anak dua. Anu cikal Radén Sundana, anu bungsu Radén Tapobrana. Harita mah Pulo Jawa jeung Sumatera téh masih kénéh ngahiji.

Baca Juga:

Soal Gempa Beruntun Di Selat Sunda, Ini Penjelasan BMKG

Carita Rayat Subang: Sasakala Pamanukan



Ku sabab Prabu Rakata geus kolot pisan, terus masrahkeun karajaan ka anak-anakna. Karajaan téh dibagi dua. Anu belah Wétan dipasrahkeun ka Radén Sundana, ari nu belah Kulon ka Radén Tapobrana.

Sabada ngabagi nagara, sang Prabu undur ti karaton, ngabagawan di hiji tempat anu aya di tapel wates nagara nu dibagi dua téa. Undur ti karaton téh, éstu teu mawa nanaon, iwal ti guci pusaka titinggal karuhunna.

Hiji mangsa dina taun kagenep, Sang Prabu ngadéngé yén Radén Sundana jeung prajurit nagarana, ayeuna keur ngarurug karajaan adina, keur ramé rebutan pati.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Carita Rayat Banten Dongeng Sasakala Selat Sunda Gunung Rakata Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Carita Rayat Bandung: Sasakala Gunung Geulis

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi