aqua

Carita Rayat Banten: Sasakala Selat Sunda

Anak Gunung Krakatau di Selat Sunda (Foto: Pesona Travel)

Sang Prabu teu kira-kira ambekna, ceg kana guci pusaka anu geus dieusian ku cai laut, terus mangkat ka médan laga. Kasampak dua anakna keur jogol ngadu jajatén. Sakurilingeunana paraprajurit keur perang campuh.

Nempo bapana datang, Radén Sundana jeung Radén Tapobrana kacida rareuwaseunana. Harita kénéh perang tandingna téh eureun.

Baca Juga:

Carita Rayat Subang: Sasakala Pamanukan

Carita Rayat Bandung: Sasakala Gunung Geulis



Duanana gura-giru nyampeurkeun ka bapana, cedok nyarembah. Para prajurit ti dua pihakanana ogé areureun perangna.

Dua anakna anu sarila tarungkul marando, teu lémék teu carék. Nempo kitu, Sang Prabu nangtung, ceg kana guci pusaka téa.

“Kawasna kudu ku cara kieu ngawatesan nagri téh. Muga-muga baé hidep duaan bisa tiis tingtrim enggoning ngaheuyeuk dayeuh ngolah nagara masing-masing,” pokna.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Carita Rayat Banten Dongeng Sasakala Selat Sunda Gunung Rakata Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi